Flex & Flock

Flex is een materiaal dat vooral voor bedrukkingen bij lage aantallen geschikt is. Het materiaal wordt gesneden op een snijplotter en handmatig ‘uitgepeld’. Vervolgens wordt de transfer aangebracht op textiel middels een hitte-pers. Hierdoor wordt de lijmlaag actief en vindt een zeer goede hechting op uw textiel plaats.

Voorbeelden van flex & flock

Flex-transfers voelen wat ‘rubber-achtig’ aan. Wanneer u op televisie kijkt naar een voetbalwedstrijd kunt u zien dat zelfs de meeste voetbalshirts middels deze methode zijn bedrukt. Het is met Flex-transfers niet mogelijk kleurverloop of rasters te gebruiken. Met deze techniek is het mogelijk per shirt een andere naam, andere tekst, ander plaatje of ander nummer te drukken.

Bij flex heb je een keuze uit 18 standaardkleuren, deze kleuren kunnen tot 60°C gewassen worden, de speciale uitvoeringen kunnen tot 40°C gewassen worden.

We hebben ook reflecterende folies deze worden vaak gebruikt op sportkleding of veiligheidsvestjes. Vooral voor joggers kan het van levensbelang zijn goed zichtbaar in het verkeer deel te nemen, vooral in de avonduren. Dit materiaal wordt ook veel voor hulpdiensten gebruikt en voldoet aan de EN471 norm.

Voordelen

  • Oplage vanaf 1 stuk
  • Snelle afhandeling, korte levertijden
  • 100% wasbestendig
  • Top kwaliteit bedrukking

Nadelen

  • Voor elke extra kleur is een extra drukgang nodig
  • Handleiding voor het wassen.

Voor het wassen het textiel binnenste buiten draaien. Wij adviseren te wassen tot 60°C. Gebruik uitsluitend wasmiddelen die geen bleek of wasverzachter toegevoegd hebben. Na het wassen niet in de wasdroger.